Helt i starten av et prosjekt, kan det være nyttig å få vite litt mer om bakgrunnen for prosjektet vi skal jobbe med. Her er en video og noen artikler som indirekte forklarer hvorfor alle Valdresskolene er med på plastmonsterprosjektet.

Først ut er en video på drøye ti minutter som FN har laget om plastforurensning. Filmen passer antakelig best for 4. klasse og oppover. Den er på engelsk, så den passer kanskje best i engelsktimen. Filmen har heldigvis engelske undertekster. Da blir det lettere for engelsklæreren din å hjelpe til med å oversette hvis det trengs. Filmen heter Plastic in paradise.

Her kan du lese om et plastproblem som de som bor ved havet ikke ser så mye til, men som vi i Valdres kjenner godt til.

Her er en artikkel om hvorfor plastforsøpling ikke er bra noen steder – heller ikke i Valdres.

Og her kan du lese om hvordan vi kan finne plastavfall overalt.

Du har sikkert hørt om mikroplast, men har du hørt om nanoplast? Det er det som skjer med mikroplasten når den har blitt enda mindre.