Grønn Megafon inviterer til logokonkurranse

Kunst- og håndverkslærere og elever i Valdres: Hvem lager den kuleste, beste og fineste logoen til Grønn Megafon?

Vi trenger en logo til Grønn Megafon. Som med alt annet innhold i Grønn Megafon er det elever i samarbeid med lærere som lager det. Nå har dere sjansen til å lage logoen til skolenorges første miljøavis. Sett av noen kunst- og håndverkstimer og bli med!

Hvordan skal logoen se ut?

Det finnes ingen riktige svar på hvordan en logo skal se ut. Men et par ting er likevel viktig å huske når du skal lage en:

 • Husk å leke med former og farger når du lager en logo!

  Bildet er tatt av stokpic fra Pixabay

  Selv om Grønn Megafon har blitt til på grunn av de store miljøutfordringene vi har, blir det sjelden særlig gode logoer hvis vi blir alt for alvorlige og seriøse. Så ikke vær redd for å tenke ut av boksen og leke med form og farge når du lager logo til Grøn Megafon!

 • Gjør det enkelt. Ingen logo som inneholder tusen små detaljer og prøver å si hundre forskjellige ting, blir husket.
 • Farger på logoen er selvfølgelig viktig. Men ikke glem at logoen må ha en god form også. En måte å teste det ut på er å lage den i svart-hvitt. Hvis logoen ser kjedelig ut da, er det ikke sikkert at formen er god nok.
 • Husk at logoen skal formidle hvem Grønn Megafon er, ikke så mye hva den gjør. Logoen skal formidle en idé som passer med det Grønn Megafon gjør.

Her er noen punkter om Grønn Megafon som kan hjelpe i logoarbeidet?

 • Grønn Megafon er en nettavis som skal gi elever en tydelig stemme i klima og miljøspørsmål;
 • Grønn Megafon er laget for å gjøre det lettere for elever og lærere til å bidra i arbeidet for et bedre miljø;
 • Grønn Megafon knytter elever og lærere sammen om et felles mål. Lærere hjelper elever til å skape en bedre fremtid;
 • Grønn Megafon hjelper elever og lærere til å samarbeide og inspirere hverandre til å ta vare på miljøet – både inne i klasser, mellom klasser, men også mellom skoler;
 • Grønn Megafon bidrar til økt kunnskap om konsekvensene av forurensning og overforbruk, både blant elever, lærere og ellers andre som leser den;
 • Selv om Grønn Megafon bidrar til læring for elevene, formidler elever og lærere også et viktig budskap til samfunnet. Publiserte artikler vil med stor sannsynlighet bli lest av foreldre, foresatte og familie og kanskje enda flere, og påvirke dem til å ta gode valg for miljøet.

Logoforslag samles inn av ansvarlig lærer og leveres til rektor på din skole innen 2. desember 2019.