Vi er klasse 4b ved Nord Aurdal barneskole. Vi har fått en utfordring der vi skal plukke så mye plast som mulig. Sammen med barn og voksne rundt om i verden er vi opptatt av å ta vare på miljøet vårt.

Altfor mange kaster søppel og spesielt plast i naturen vår. Det er ikke bra, det skader miljøet rundt oss, dyr og mennesker.

Plastsøppel alle steder

Vi er i gang med å plukke søppel, og vi finner mye! I grøftekanter, parker og ved stranda finner vi mest. Søppelet vi finner tar vi med til skolen.

Utfordringen i prosjektet er å samle så mye plast som mulig, og vi skal bruke materialene vi finner til å dekorere et «plastmonster». Vi har tegnet et plastmonster i kunst og håndverk, det skal brukes til å lage en modell til et plastmonsteret.

Vi startet med å plukke plast i nærmiljøet hjemme og ved skolen. Vi fant ut at vi kunne plukke mye plast på kort tid, og det er utrolig mye rart folk kaster fra seg. Det som også er positivt samtidig med at vi plukker plast, er at vi får brukt kroppen vår, og vi får mye frisk luft. På skolen har vi også hatt et prosjekt med Birgitta, naturfagslæreren vår. Vi har vært på jakt etter microplast ute på skoleplassen, og sett på funnene under mikroskop. Vi fant mye smådeler av plast, spesielt mye fra støt-mattene under lekeapparatene.

Gøy og trist på samme tid

Opplevelsen med å plukke plast er blandet. Samtidig som det er gøy og sosialt, er det på en måte trist og sjokkerende å se hvor mye vi kaster i naturen vår! Folk må slutte å kaste plast og søppel. Sammen kan vi gjøre noe med dette, og vi har en oppfordring til alle- «Bli med å plukke søppel, slik at det blir renere rundt oss!».

4B Nord Aurdal barneskole.