Kriblemidler fra Oppland fylkeskommune

Valdreskommunene ved kultursjef i Nord-Aurdal, Renate Øverseth og initiativtaker Alexander Meyer, søkte for en tid tilbake om midler til å dekke inn utgifter til Prosjekt Plastmonster. Pengene skal først og fremst gå til kunstnerne som skal bidra til prosjektet. Meyer og Øverseth søkte maks beløp på 100 000 kroner. De ble svært glade da fikk melding om at prosjektet fikk full pott. Det var mange gode søknader inne, og flere som ikke fikk noe. Desto mer gledelig var det at Valdres fikk denne tildelingen til prosjektet.

Kunstnerne som skal være med er Tron Kittelsen fra Valdres. Han skal bidra til plastmonsterutstillingen på museet. Han har tidligere laget kunstinstallasjoner i naturen. Et av hans seineste prosjekter var på Vesleøya sammen med 7.klassene fra Nord-Aurdal Barneskole (NABS) og mellomtrinnet på Ulnes Montessori Skule. Kittelsen har stilt ut både her i Norge og i utlandet, og har tidligere blant annet deltatt på høstutstillingen i Oslo og flere ganger på Østlandsutstillingen.

To andre kunstnerne som også skal delta, er plastkunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen. De er også anerkjente kunstnere med mange store prosjekter bak seg. De to har hatt utallige utstillinger i Norge, og workshops på alt fra Stortinget, Nobels Fredssenter og Nordisk råd til Akvariet i Bergen og Volvo Ocean Race. Prestgaard og Andersen har også lang erfaring med å jobbe med barn og unge og har samarbeidet med den kulturelle skolesekken i mange år. Her i Valdres vil de tilby kurs for kunst- og håndverkslærere som ønsker å lære mer om hvordan de kan bruke plastavfall som ressurs i faget sitt. Kurset arrangeres 4.mars på NABS. Med tilsagn på kriblemidler, kan kurset nå tilbys gratis. De tjue første som melder seg på, får plass.